Straatrover slaat toe vanuit rolstoel

Een 23-jarige man uit Den Haag is zondag het slachtoffer van een brutale straatroof geworden op de Van Bylandtstraat. De Hagenaar raakte hierbij gewond aan zijn gezicht.

Het slachtoffer liep omstreeks 03.35 uur op de Van Bylandtstraat toen er vier jongens vanaf de Newtonstraat zijn kant opkwamen. Het opvallende was dat één van deze jongens in een rolstoel zat. Op het moment dat hij de vier passeerde werd hij beetgepakt door twee jongens. Hij werd mee getrokken en achter containers geduwd.

Het slachtoffer werd met zijn gezicht op het trottoir geduwd en werd geslagen. Hij moest zijn spullen afgeven , waaronder zijn telefoon , portemonnee en zijn jas. Op dat moment kwam de jongen in de rolstoel aanrijden en riep dat  “ze moesten opschieten” .

Gewond

Het slachtoffer was dusdanig gewond dat ambulancepersoneel gewaarschuwd moest worden. Het slachtoffer hoefde niet naar het ziekenhuis vervoerd te worden. De jongens die de straatroof pleegden waren tussen de 20 en de 30 jaar oud, één van hen had een grote bos krullend haar en droeg een baseball pet.

De recherche van Den Haag-West zoekt informatie en getuigen van deze straatroof. Heeft u informatie of heeft u iets gezien, neem dan contact op met de recherche via 0900-8844, of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Bron: Politie.nl