SOS Vermist vraagt tips vermissing Sidney Lute (19)

SOS Vermist, het initiatief van de advocaten Sébas Diekstra en Robert van der Laan, is dringend op zoek naar aanwijzingen rondom de vermissing van Sidney Lute.

Sidney, 19 jaar, is sinds 10 december 2016 spoorloos. De jongen is voor het laatst gezien bij vakantiepark De Wierde in Den Oever, en is vanuit daar te voet vertrokken. Hij zou op 10 december een treinkaartje hebben gekocht voor een reis vanuit Den Helder naar Colmar. Op die datum is ook een telefoonsignaal uit Straatsburg vastgelegd en daarom gaat de familie er vanuit dat Sidney naar Frankrijk is vertrokken en daar misschien nog steeds is.

SOS Vermist vraagt mensen die informatie over deze vermissing hebben zich te melden bij de politie of contact op te nemen via sosvermist.nl.

Het platform, dat deze maand werd opgericht, bestaat uit een team van speurhondenbegeleiders, advocaten en deskundigen op het gebied van digitale naspeuringen (via mobieltjes of computers) en forensische opsporing. Dit team is 24 uur per dag in te te schakelen en is kosteloos voor de achterblijvers.

De vermissing van Sidney is de tweede vermissingszaak voor SOS Vermist. Eerder zocht het team naar de vermiste Celina Kuppens (17) en met succes: zij is sinds afgelopen dinsdag weer terecht.