Organisatie weet niks van vermeende aanpassing Pasen

Paasfeesten worden niet aangepast om islamitische leerlingen blij te maken. Dat zegt het katholieke onderwijskoepel Lucas Onderwijs in reactie op berichtgeving van het AD.

Het AD kopte donderdagochtend dat verschillende christelijke en rooms-katholieke scholen hun paasviering aanpassen als zij in multiculturele wijken zitten. Zou zou volgens het AD een school de bovenkant van de paasstok afbreken zodat islamitische leerlingen niet met een christelijk kruis hoeven te lopen.

“Op de scholen wordt gewoon hetzelfde paasontbijt gegeten als altijd en wordt het paasverhaal verteld”, zo zegt Grada Huis van Lucas Onderwijs. “Islamitische ouders hebben zich hier nooit over uitgelaten, laat staan dat het feest wordt aangepast.” Ze kon verder niet inhoudelijk ingaan op de uitspraken die bestuursvoorzitter Ewald van Vliet van Lucas Onderwijs zou hebben gedaan in het AD.

PVV-leider Geert Wilders had al aangegeven dat hij Kamervragen gaat stellen over de vermeende aanpassing van het Paasfeest. Of hij dit door gaat zetten nu blijkt dat de situatie anders ligt, is niet bekend. Ook is onbekend wat dit betekent voor een spoeddebat dat was aangevraagd in de Haagse gemeenteraad.