Gezondheid

Rode Kruis eert Tijn om nagellakactie Serious Request

Tijn Kolsteren, het ongeneeslijk zieke jongetje dat 2,6 miljoen euro ophaalde met zijn nagellakactie tijdens Serious Request op 3FM, heeft woensdag van het Rode Kruis een hoge onderscheiding gekregen: het Kruis van Verdienste. Tijn kreeg de onderscheiding uit handen van Rode Kruis-directeur Gijs de Vries in de studio van 3FM.

De destijds zesjarige Tijn, die aan terminale hersenkanker lijdt, maakte diepe indruk met zijn actie. “Met het opgehaalde geld kunnen niet alleen heel veel kinderen worden geholpen, zijn actie heeft Nederland ook dichter bij elkaar gebracht”, aldus De Vries. Hij noemt dat “een hoopvol verhaal.”

Serious Request haalde eind vorig jaar geld op voor de bestrijding van longontsteking bij kinderen. Het Rode Kruis kent het Kruis van Verdienste bij hoge uitzondering toe als er sprake is van ‘belangrijke diensten binnen of jegens het Rode Kruis’.

Tijn is nu weer onder behandeling en krijgt een chemokuur. Een begeleider die namens hem sprak liet tijdens de uitzending weten dat “het redelijk goed” met Tijn gaat en dat de situatie op dit moment “enigszins stabiel is.”