Nabestaande Berend Smit: 'Hoe lang krijgt Admilson R. nog zijn zin?'

“Ik vraag me af hoe lang hij nog zijn zin krijgt en het voor elkaar krijgt om met trucjes de boel te traineren”, reageert Ciska Postma op de zelfmoordpoging van Admilson R., maandag in de rechtbank.

R. staat terecht voor drie moorden, waaronder die op Ciska’s partner, Berend Smit, in Exloërmond. “Mijn advocaat en ik keken omlaag om ons te concentreren op wat er werd gezegd”, blikt ze terug op de situatie. “Opeens zag ik vanuit mijn ooghoek dat er politie boven op hem dook.”

“Waar zijn we nou mee bezig en wie heeft de regie in handen?”, vraagt Ciska zich hardop af. Ze heeft het er moeilijk mee dat de zaak door dit soort streken steeds wordt uitgesteld en inmiddels al meer dan vier jaar duurt. “Ik ben inmiddels aan het instorten. En ik ga het wel weer redden hoor, maar daar heb ik nog wel even tijd voor nodig.”

“Hij zei nog: ‘Ik maak uit wanneer het ten einde komt’, toen dacht ik al dat hij zelfmoord wilde plegen”, herinnert Ciska zich nog van vlak voor de situatie. Achteraf denkt ze dat de zelfmoordpoging puur een stunt was van Admilson R. om de boel te traineren: “Het is een stunt van hem. Anders had hij het al wel echt gedaan en niet gewacht tot in de rechtbank.”