112

BMX-club Zoetermeer is inbraken en vernielingen beu

Voor de BMX-vereniging Zoetermeer is de maat vol. Opnieuw zorgen vernielingen en diefstal voor een gigantische schadepost. De club schat dat er voor duizenden euro’s is gestolen en vernield.

“We zijn al vaker slachtoffer geweest van vandalisme en diefstal, maar nog nooit zo erg als nu”, zegt voorzitter Eite Leyinga. Afgelopen weekend troffen de leden van de vereniging de enorme puinhoop aan. Rolluiken, ruiten en het interieur is vernield en verschillende dingen zijn gestolen. “We kunnen deze week geen trainingen geven, de schade is veel te groot.”

Tussen de puinhoop zijn verschillende briefjes gevonden van de daders. Daar staan scheldwoorden op en teksten zoals: “Sorry moet ook geld verdienen”. De vereniging is niet het enige slachtoffer van vandalisme en inbraak. Ook bij naastgelegen verenigingen, waaronder SV Oosterheem, is ingebroken.

“We zitten in een afgelegen gebied dat vrij toegankelijk is. We hebben al eerder aandacht gevraagd voor het probleem in de gemeenteraad, maar dat heeft nog niet geholpen”, vervolgt Leyinga. De lokale VVD-fractie heeft inmiddels vragen gestuurd naar het college van burgemeester en wethouders om aandacht te vragen voor het probleem.