112

Tieners meegenomen en vastgehouden door onbekende man

Damian (12) en Jonathan (13) zijn twee dagen vastgehouden in een huis in Hengelo. Een 30-jarige Hengeloër is afgelopen dinsdag aangehouden. “Ik heb mijn zoon stoned teruggevonden en er is door de man om seks gevraagd met mijn zoon. Voor beide jongens heeft het een grote impact en ik wil niet hebben dat de verdachte zomaar na twee weken weer op straat loopt”, aldus de moeder van Jonathan.

Damian en Jonathan waren zondag weggelopen bij Ambiq, een behandelcentrum voor kinderen en (jong)volwassenen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problematiek. In de binnenstad kwamen ze de 30-jarige man tegen, die hen meenam naar zijn flat. De jongens verklaarden drugs aangeboden te hebben gekregen. Bloed- en urinetesten moeten aantonen of ze ook daadwerkelijk drugs binnen hebben gekregen.

Op dit moment wordt de 30-jarige man verdacht van het onttrekken van ouderlijk gezag en zit daarvoor vast. Volgende week vindt er een speciaal verhoor plaats met de jonge pubers om precies te kunnen achterhalen wat er is gebeurd.