112

Politie België zoekt vermiste Nederlandse Mieke

De Belgische politie doet onderzoek naar de verdwijning van de Nederlandse Antonia ‘Mieke’ Kuijpers. De vrouw verdween in augustus 2014 na een uitstapje met een vriendin in België. Ze was toen 45 jaar. De politie meldde dinsdag dat er op basis van “nieuwe elementen” is gestart met zoekacties bij een benzinestation langs de E19 in Nijvel.

De federale politie sluit niet uit dat Mieke leeft en is ondergedoken. Maar ze kan ook het slachtoffer zijn van een misdrijf. Het afkammen van het terrein in Nijvel kan twee tot drie dagen duren. De politie heeft een opsporingsbericht met beelden van de vrouw op de dag van haar verdwijning, donderdag 21 augustus 2014, verspreid.

Die ochtend haalde Mieke op het station van Brugge haar vriendin Adriana L. op. Ze reden in Mieke’s auto over de E40 richting Brussel. In de winkel van een benzinestation in Drongen is Mieke voor het laatst op camerabeeld te zien.

Volgens L. zijn ze daarna verder gereden via de E19 waar ze bij het tankstation in Nijvel zijn gestopt. L. heeft verklaard dat ze Mieke later heeft afgezet bij het zuidstation in Brussel.

Adriana L. werd in februari 2015 aangehouden op verdenking van gijzeling. Ze werd na een jaar in voorarrest te hebben gezeten vrijgelaten.