112

Ochtendspits gekenmerkt door ongelukken en afsluitingen

De ochtendspits donderdag wordt gekenmerkt door ongelukken en afsluitingen, melden de verkeersdiensten. Rond 09.00 uur ging de Zeeburgertunnel bij Amsterdam helemaal dicht, na een groot ongeluk in de richting van de A1. Diezelfde snelweg A1, Amersfoort naar Amsterdam, is ook al dicht bij knooppunt Diemen.

Er is bij Diemen een ongeluk gebeurd waar een motorrijder bij betrokken is, melden de verkeersdiensten. Rijkswaterstaat denkt dat de afsluiting tot 09.15 uur duurt en adviseert mensen hun reis uit te stellen omdat het op de omleidingsroute via de A27 ook al erg druk is.

Ook waren even twee rijstroken dicht op de A6 van Lelystad naar Muiden, na een botsing met vier auto’s. Op de A73 (Nijmegen-Venlo) loopt bij Horst-Noord de vertraging op tot anderhalf uur na een ongeluk. Ook op de A44 bij Burgerveen, richting Amsterdam, staat een file na een ongeval. Voor knooppunt Batadoorp (A2 Maastricht naar Eindhoven) staat een lange rij door een ongeluk.

Op de N201 (Zandvoort richting Uithoorn) staat het stil, want de weg is dicht tussen Hoofddorp en Aalsmeer, ook door een ongeluk.

Verder ontstond er door een autobrand op de A7 (Groningen naar Heerenveen) bij Tjalleberd een fikse vertraging. Werk aan de A15 naar Europoort veroorzaakt weer een flinke file tot aan Rozenburg, want er is een rijstrook dicht.

ANP