112

Nederlandse ontsnapt aan verkrachter in Australië

Een 19-jarige Nederlandse toeriste is deze week ontsnapt aan een verkrachter in Sydney. Dat meldt een plaatselijke krant.

De vrouw, die anoniem wil blijven, vertelt Fairfax Media over haar verschrikkelijke ervaring. De 22-jarige man die haar aangerand zou hebben is inmiddels aangehouden door de politie.

De Nederlandse, die een tijdje aan het rondreizen is voordat ze gaat studeren, stapt op de bewuste avond uit de bus en wandelt naar huis. Een man benadert haar en vraagt wat ze gaat doen en of ze een vriendje heeft. Ze antwoord met ‘ja’ en wil weglopen, maar de man grijpt haar bij de keel en dreigt haar te verkrachten en te vermoorden als ze gaat schreeuwen. Hij drukt haar tegen een auto aan en begint haar te zoenen. “Ik dacht, ik kan hem nu steken met mijn huissleutel die ik al in mijn hand had. Maar dat zou stom zijn want hij is natuurlijk veel sterker dan ik.” Ze besluit met hem mee te werken om te kunnen ontsnappen.

De man trapt erin en loopt met haar mee naar haar appartement, maar krijgt toch argwaan en grijpt haar opnieuw bij de keel. “Ik schreeuwde de longen uit mijn lijf”, vertelt de vrouw. Haar huisgenootje hoort haar gillen en rent naar buiten, waarop de man op de vlucht slaat. Een week later wordt hij aangehouden, dankzij een DNA spoor op de keel van de vrouw. “Ik heb zoveel geluk gehad. Ik wist niet of hij een mes had. Ik voelde me schuldig omdat ik hem helemaal niet wilde zoenen, het was verschrikkelijk.” Sinds het incident heeft ze nachtmerries en is angstig, maar desondanks wil ze positief blijven. “Ik heb het geaccepteerd en wil genieten van de rest van mijn tijd hier.”