112

Moeder vermiste Rebecca Groenendijk: 'Ik leef in een hel'

Moeder Anneke is nog altijd opzoek naar haar dochter Rebecca Groenendijk die meer dan drie jaar geleden op 1 februari spoorloos verdween. Ondanks een uitgebreide zoektocht met flyers, tv optredens, kranten- en internetberichten is er nog altijd die onzekerheid.

Het enige wat vaststaat, is dat zij op de bewuste morgen haar woning aan de Lindeweg in Zwijndrecht heeft verlaten. Er kan van alles aan de hand zijn. Het zou ook zelfmoord kunnen zijn, maar tot nu toe hebben zoekacties nog helemaal niets opgeleverd.

Drie jaar later zit Anneke thuis en verzamelt ze schoenen om ze vervolgens te verkopen. Met de opbrengsten wordt geïnvesteerd in het lopende onderzoek.


‘Alles is onderzocht, maar het heeft niets opgeleverd’

– politie Rotterdam


Op 27 februari 2014 heeft Hart van Nederland met de familie aandacht besteed aan een flyeractie. Ook Tros Vermist besteedde aandacht aan de zaak. Er werd 10.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip. In april 2015 is de familie in samenwerking met speurhonden op zoek gegaan naar het stoffelijk overschot van de vermiste Rebecca, maar zonder succes.

Lillian van Duijvenbode, woordvoerder politie Rotterdam, geeft aan dat het onderzoek stil ligt. “Alles is tot uit ten treuren onderzocht, maar dat heeft helaas niets opgeleverd. Mochten nieuwe aanknopingspunten opduiken, dan wordt dat vanzelfsprekend opgepakt.”

Mensen die tips hebben over deze vermissing, kunnen contact opnemen via 06-203 62 787.