Weer & Verkeer

Mooi weer: drukte op de wegen

Veel mensen grijpen de zonnige zondag aan voor een dagje uit. Dit leidde zondag al tot drukte op de wegen in de Randstad. Op de wegen richting de Keukenhof stond rond 11.30 uur in totaal al zo’n 10 kilometer aan files, meldde de ANWB.

Op de A44 stond rond 12.00 uur 4 kilometer file. Het verkeer op de N207 tussen Alphen aan den Rijn en Hillegom moet rekening houden met een vertraging van ruim een half uur.

Ook in Den Haag en Scheveningen loopt het verkeer op sommige plaatsen al vast. Op de Van Alkemadelaan stond rond 11.00 uur richting strand al een file van ruim 2 kilometer. De ANWB raadt strandgangers aan niet met de auto te gaan. De Raamweg is wegens werkzaamheden in beide richtingen afgesloten, waardoor het extra druk is op de andere doorgaande wegen. Bovendien zijn er zondag in Den Haag enkele evenementen die veel bezoekers trekken.

Het verkeer richting Zandvoort, Bloemendaal en Noordwijk stond rond het middaguur ook vast, meldde de VerkeersInformatiedienst (VID). Op de A58 in Zeeland was het eveneens dringen geblazen met dagjesmensen die naar het strand willen.

Ook op de A4 en A5 is het druk wegens werkzaamheden aan de A9 die daardoor deels dicht is.

ANP