112

'Mogelijk resten Natalee Holloway gevonden'

Dave Holloway heeft mogelijk resten gevonden van zijn vermiste dochter Natalee Holloway. Dat zegt hij woensdag tegenover het Amerikaanse NBC Today.

Holloway is anderhalf jaar geleden een eigen onderzoek gestart naar de vermissing van Natalee in 2005. Dit doet hij samen met privédetective T.J. Ward en de Amerikaanse tv-zender Oxygen. Ze hebben een informant die de handlanger kent van de dader. Of die dader Joran van der Sloot is, laten Dave Holloway en Ward in het midden.

Volgens de Daily Mail zou die handlanger echter een kennis van Joran zijn. De informant, die Gabriel wordt genoemd, zou daar weer een vriend van zijn.

Deze handlanger zegt te hebben geholpen met het laten verdwijnen van de resten van Natalee. Op de plek waar die resten volgens de informant zouden liggen, hebben Dave Holloway en Ward inderdaad resten gevonden die van een mens blijken te zijn. Via DNA-onderzoek moet duidelijk worden of deze resten inderdaad van de jonge vrouw zijn die sinds 30 mei 2005 van de aardbodem lijkt te zijn verdwenen.

Opmerkelijke timing

De timing waarop de nieuwe ontwikkelingen rondom de geruchtmakende vermissing naar buiten komen, is opmerkelijk. Op Aruba verjaart een misdrijf na twaalf jaar als de maximale straf voor het delict minder dan acht jaar is.

Als de handlanger alleen heeft geholpen bij het laten verdwijnen van het lijk van Natalee en niet betrokken was bij haar dood, zou de maximaal mogelijke straf op minder dan acht jaar uitkomen. Dat zou dan betekenen dat hij niet meer gestraft kan worden voor zijn aandeel in de verdwijning van Natalee.

Documentaireserie over onderzoek

Oxygen heeft nog geen duidelijkheid gegeven over de vraag of Dave Holloway er nog steeds vanuit gaat dat Joran van der Sloot achter haar verdwijning, dan wel dood zit. Hij heeft haar moord meerdere keren bekend, onder meer bij Peter R. de Vries in het programma en tegenover de moeder van Natalee Holloway. Toch blijft hij verder ontkennen en is nooit veroordeeld vanwege een gebrek aan bewijs.

Het Amerikaanse Oxygen zendt een zesdelige miniserie uit over het 18 maanden durende onderzoek van Dave Holloway en T.J. Ward. De eerste aflevering wordt zaterdagavond uitgezonden op de Amerikaanse tv.