Gezondheid

Moeders geven het goede voorbeeld bij start fitweek basisscholen

Het waren vooral de moeders die het goede voorbeeld moesten geven bij de aftrap van de jaarlijkse ‘Lekker Fit! Week in Rotterdam. Maandagochtend begonnen ruim 9000 leerlingen op 43 basisscholen mee aan een recordpoging om zoveel mogelijk kinderen tegelijkertijd te laten bewegen.

‘Bewegen in de klas’ met behulp van ‘SmartBreaks’. Dit zijn korte beweegtussendoortjes tijdens de les. Leerlingen worden zo gestimuleerd een gezond voedingspatroon en een actieve levensstijl na te streven. Deze ‘Breaks’ zijn beweegtussendoortjes voor in de klas, gestuurd door een filmpje of animatie op het smartboard. Ze werken omdat je ze kunt inzetten voor verschillende onderwijsdoelen, bijvoorbeeld oppeppen, kalmeren of bewegend laten leren.

Dit jaar heeft de ‘Lekker Fit! Week’ als thema ‘Wij(k) samen Lekker Fit’; met deze week willen de initiatiefnemers leerkrachten, kinderen zelf, ouders en grootouders, kinderdagverblijven, zorgaanbieders en buurt-welzijn partners met elkaar verbinden, zodat zij sámen kunnen bouwen aan de sociaal maatschappelijke en economische vitaliteit van de buurt.