Minuut stilte in Londen na aanslag

Het Brits parlement heeft donderdagmorgen een minuut stilte in acht genomen voor de slachtoffers van de aanslag woensdag op de Westminster Bridge. Premier Theresa May houdt om 11.30 uur (Nederlandse tijd) een toespraak in het House of Commons, het Lagerhuis, naar aanleiding van de terreuractie.

Lindsay Hoyle, vicevoorzitter van het Lagerhuis, zei tegen de BBC dat de veiligheidscommissie van het parlement later op de dag in spoedzitting bijeenkomt. Door de aanslag kwamen vier mensen om, onder wie de dader. In ziekenhuizen liggen 29 gewonden.

‘Dader bekende van de politie’

De Britse veiligheidsdienst MI5 heeft ooit onderzoek gedaan naar de dader van de aanslag woensdag op Westminster Bridge in Londen. MI5 verdacht de man van gewelddadig extremisme, maar hij was de laatste tijd niet meer in beeld bij de Britse inlichtingendiensten.

Dat heeft de Britse premier Theresa May donderdag gezegd, aldus de BBC. Ze zei dat dat de dader in Groot-Brittannië was geboren. Zijn identiteit is verder niet bekendgemaakt.

Door de aanslag bij het Britse parlementsgebouw kwamen vier mensen om, onder wie de dader. Na de aanslag deed de politie op zes adressen invallen, onder meer in Londen en Birmingham. Aanvankelijk meldden de autoriteiten dat daarbij zeven mensen werden opgepakt. Daarna repten ze van een achtste arrestatie.