112

‘Medewerker PostNL steelt ons geld’

Tientallen bedrijven in Dordrecht zijn gedupeerd door iemand die het geld van hun facturen steelt. Het schadebedrag is ondertussen meer dan anderhalve ton.

De dader past de post van de bedrijven aan. Hij vervangt bij facturen het rekeningnummer van de bedrijven met zijn eigen rekeningnummer. Daardoor maken de mensen het geld naar de rekening van de fraudeur over.

Brieven zijn onderschept tijdens het versturen, aangezien de slachtoffer de post zelf op de bus hebben gedaan. Aangezien de brievenbus geen schade heeft, vermoeden ze dat een medewerker van PostNL achter de fraude zit.

Onderzoek politie levert niets op

PostNL vindt de beschuldiging onterecht en te kort door de bocht. Volgens de postbezorger zijn in het verleden regelmatig sleutels van brievenbussen gestolen. Het kan volgens hen dus best dat de dader zo’n sleutel gebruikt. De politie is al maanden bezig met het onderzoek, maar dit heeft nog niet tot resultaat geleid.

De slachtoffers hebben daarom maar besloten de brieven voorlopig maar naar het postkantoor te brengen. Ze gaan er ook vanuit dat ze hun geld niet meer terug gaan zien.