Maxim na herseninfarct op zoek naar ander ziekenhuis

Maxim Förster uit Deurne is op zoek naar een ziekenhuis voor de rest van zijn behandeling vanwege een herseninfarct. Het Elkerliek ziekenhuis is boos omdat ze in de media hadden geklaagd over het ziekenhuis en Maxim heeft ondertussen geen vertrouwen meer in de arts. Zo vertelt zijn vrouw Hanneke aan Hart van Nederland.

Hanneke en Maxim werden eerder nog drie keer naar huis gestuurd, omdat er volgens de arts alleen sprake was van hyperventilatie. Dit bleek een herseninfarct te zijn. Hanneke was naar de media gestapt met hun verhaal over de fouten die waren gemaakt bij de diagnose.


‘Wij hebben geen vertrouwen meer in de arts, als ze dat zelf ook niet heeft’


Het Elkerliek heeft aan Maxim en Hanneke te kennen gegeven dat ze het niet op prijs stelden dat Hanneke naar de media was gestapt met hun verhaal over de fouten die waren gemaakt bij de diagnose. In een gesprek over de gang van zaken vertelde de behandelend arts dat zij en haar collega’s hard geraakt waren door de gang naar de media en dat ze bang was dat het stel opnieuw de media zou opzoeken als er een foutje zou worden gemaakt.

Hoewel het stel eerst nog vertrouwen had in de behandelend arts en het ziekenhuis leek het Hanneke en Maxim uiteindelijk ook beter om naar een ander ziekenhuis te gaan, omdat de behandelend arts volgens Hanneke aangaf niet goed te presteren onder druk. “Daarop hebben we aangegeven geen vertrouwen meer in haar te hebben, als ze dat zelf ook niet heeft. Toen zijn we er samen uitgekomen dat we verder gaan met een ander ziekenhuis.”

Reactie Elkerliek ziekenhuis

“We beseffen heel goed dat deze patiënt en zijn familie een schokkende ervaring hebben gehad. De gang van zaken heeft een grote impact op hen”, laat het ziekenhuis weten in een schriftelijke verklaring. “Laat volstrekt duidelijk zijn dat het Elkerliek ziekenhuis het betreurt als een patiënt of zijn familie niet tevreden is over een behandeling of onze communicatie.”

Het ziekenhuis laat weten een onderzoek te zijn gestart naar het incident met Maxim. “De behandeld arts sprak ook met de patiënt en zijn partner. We hebben hen gemeld dat we de resultaten hiervan open met hen zullen bespreken. Als blijkt dat we fouten hebben gemaakt, zullen we onze excuses zeker aanbieden.” Elkerliek heeft vanwege de aandacht in de media ook de Inspectie voor de Gezondheidszorg geïnformeerd.

Verder zegt het ziekenhuis dat “de patiënt, in tegenstelling tot wat in de media wordt gesuggereerd, gewoon welkom is in ons ziekenhuis”. Wel bevestigen ze dat in overleg met Maxim is besloten dat een vervolgbehandeling in een ander ziekenhuis op dit moment de beste optie is.