Sport

Max Verstappen valt uit in Grand Prix van Bahrein

Voor Max Verstappen is de Grand Prix van Bahrein op een sof uitgedraaid. De Nederlandse Formule-1 coureur viel zondag na dertien ronden uit op het circuit van Sakhir. Verstappen was kort voor zijn crash van banden gewisseld. Zijn remmen blokkeerden in een bocht, waarna hij de controle over zijn auto kwijtraakte en rechtdoor de grindbak inreed.

De Limburger stapte woedend uit zijn auto en zocht daarna de paddock op. Hij was voortvarend begonnen aan de derde race van het seizoen. De Nederlander rukte van de zesde startpositie via kundig inhaalwerk op naar de vierde stek in de eerste ronde. Hij passeerde de Fin Kimi Räikkönen van Ferrari en zijn teamgenoot Daniel Ricciardo.

Verstappen probeerde zelfs de derde plek van de voor hem rijdende Lewis Hamilton aan te vallen. ,,Ik ben sneller, maar kom er niet langs”, riep Verstappen door de teamradio. Kort daarna dook hij de pits in om van banden te wisselen. Bij het oprijden van het circuit was hij teruggevallen naar de elfde plek. Hij had nog geen rondje op het verse rubber afgelegd, of de remmen begaven het.

Verstappen was de eerste race in Melbourne als vijfde gefinisht en maakte vorige week indruk met een inhaalrace in de Grand Prix van China, waarin hij als derde eindigde.