Mauro vader geworden van dochter

Mauro Manuel, de Angolese jongen die op zijn achttiende Nederland uitgezet zou worden maar uiteindelijk in mocht Nederland blijven, is vader geworden. Zijn dochter heeft de naam Nova Lou gekregen.

Eerder werd het al duidelijk dat hij aardig zijn draai heeft gevonden in Nederland en dat hij er gelukkig is.

Mauro kwam in 2011 uitgebreid in het nieuws. Dit omdat hij op zijn achttiende terug moest naar zijn geboorteland Angola terwijl hij al negen jaar in Nederland woonde. Zijn dreigende uitzetting leidde tot veel commotie. Uiteindelijk bleek op 30 maart 2013 dat hij toch mocht blijven. Mede door de kwestie-Mauro kwam er een kinderpardon tot stand voor jonge asielzoekers die hier minimaal vijf jaar zijn.

Kinderpardon

Na het landelijk protest tegen de uitzetting van Mauro kreeg hij in eerste instantie een studievisum, waardoor hij voorlopig mocht blijven maar uiteindelijk toch uitgezet zou worden. Maar eind maart 2013 kwam er dan toch een eind aan de zorgen voor Mauro en zijn Nederlandse familie. Het kinderpardon betekent dat minderjarige vluchtelingen die voor hun achttiende ruim vijf jaar in Nederland hebben verbleven niet meer uitgezet zullen worden.