Opmerkelijk

Man plakt briefjes op auto's in zoektocht naar date

De politie in Beuningen krijgt met enige regelmaat meldingen binnen van een ‘memostalker’ genaamd Eric. De man is kennelijk zo wanhopig op zoek naar een afspraakje, dat hij briefjes met zijn telefoonnummer op auto’s plakt.

Op het briefje staat de tekst: Zou je mijn willen bellen 06-******** groet Eric. Als nietsvermoedende vrouwen dan bij hun auto terugkomen, denken ze dat er iemand tegen hun auto is aangereden en dat deze Eric dat bijvoorbeeld gedaan of gezien heeft. Als ze hem dan bellen, blijken de bedoelingen van de man toch iets anders in elkaar te zitten. Eric geeft ze complimentjes en vraagt of ze een keer met hem willen afspreken. Veel slachtoffers van deze ‘memostalker’ stellen zijn actie totaal niet op prijs. Ze melden het soms bij de politie en van een vrouw is bekend dat ze afgelopen week al vier briefjes op haar auto heeft gekregen.

De politie laat weten via Facebook dat Eric al ruim twee jaar lang op deze manier een date probeert te scoren. Dat doet hij op verschillende plaatsen in Gelderland, onder andere in Nijmegen, Wageningen, Beuningen en Wijchen. Eric zou het accepteren als je hem vertelt niet gediend te zijn van deze briefjes. Toch raadt de politie aan geen contact op te nemen met Eric. Tenzij je zelf ook een date zoekt natuurlijk.