112

Ruzie met hangjongeren wordt Willem (65) fataal

In het Limburgse Valkenburg is donderdagavond Willem Evers (65) overleden nadat hij in een vechtpartij belandde met een groepje jongeren. De jeugd zou al langere tijd voor overlast zorgen en het slachtoffer was naar buiten gelopen om er iets van te zeggen.

Het incident vond rond 23:00 uur plaats op de Salviastraat in Valkenburg. Evers werd nog gereanimeerd en werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht waar hij later overleden is. De politie is op zoek naar getuigen en doet vrijdag een buurtonderzoek om nadere informatie te verkrijgen over de aanleiding van de vechtpartijen wie erbij betrokken waren. De politiewoordvoerder heeft aangegeven extra agenten in te zetten voor vanavond om te voorkomen dat bewoners en overlastgevers met elkaar op de vuist gaan.

Familie

Er is namens de familie, nabestaanden en vrienden een bericht uitgegaan waarbij ze duidelijk willen maken dat Willen een eerlijke en hardwerkende man was die nooit iemand kwaad deed. Hij was de vader van twee jongens die alles voor hem betekenden. “Dat er zo een einde aan het mooie leven van Willem is gekomen kunnen wij allen niet begrijpen. Opgeven doen we niet. Zie weer een slachtoffer van zinloos geweld.”

Reactie gemeente Valkenburg aan de Geul

“De gemeente Valkenburg aan de Geul vindt het zeer betreurenswaardig wat er is gebeurd en onze gedachten gaan uit naar de familie van het slachtoffer. Al langere tijd is er contact tussen de gemeente, bewoners en de wijkagent in de wijk Broekhem-Plenkert om de overlast van jeugd binnen te perken te houden. Op dit moment wachten we op het onderzoek van de politie om vervolgens na te gaan of we verscherpte maatregelen moeten nemen.”