Sport

Training Nederlands Elftal Alkmaar

UPDATE: De training is voorbij.

Het Nederlands Elftal traint maandag daags na het ontslag van Danny Blind als bondscoach in het AFAS-stadion in Alkmaar. De training wordt geleid door interim Fred Grim.

Het laatste kwartiertje van de training was hier live te volgen.

Op de voorpagina’s van alle grote kranten prijkt maandag een foto van een triest kijkende Danny Blind. ‘Bye bye Blind’, zette De Telegraaf er bij. AD Sportwereld kopt met ‘Game over’ en stelt direct de vraag: wie nu?

Blind werd zondagavond door de KNVB ontslagen als bondscoach van het Nederlands elftal. De dramatische nederlaag amper 24 uur eerder in Sofia tegen Bulgarije voor de WK-kwalificatie (2-0) kostte hem zijn baan. Volgens Trouw kwam de ontluisterende avond in de Bulgaarse hoofdstad dicht in de buurt van het drama in Dublin op 1 september 2001, toen Oranje door een nederlaag tegen de Ieren kwalificatie voor het WK van 2002 in rook zag opgaan. ‘Vertrek Blind tekent crisis binnen Oranje’, kopt de krant op de voorpagina, voorzien van een uitgebreide analyse.

Heel wat kranten noemen namen van mogelijke opvolgers. De Volkskrant ziet Frank de Boer en de Duitser Ralf Rangnick als topfavorieten.