Opmerkelijk

Krakers Marko en Mariska proberen droomhuis te redden

Marko en Mariska kraken sinds gisteren een monumentaal pand in Middelstum. Het pand is van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) die het gesloopt wilt zien. Marko en Mariska willen het pand graag kopen en het zo van de sloop redden, maar daar wil de NAM niets van weten. Over twee dagen worden Marko en Mariska ontruimd, maar als het aan de twee ligt gaat dat niet zonder slag of stoot.

Marko en Mariska wonen in een mooi huis middenin Middelstum. Omdat ze graag wat ruimer willen wonen en wat meer uit het dorp, kwamen ze dit monumentale pand tegen. Het pand is beschadigd door de aardbevingen in het gebied, maar volgens ingeschakelde experts kan het gebouw nog gewoon gerenoveerd worden. Het leek op hun droomhuis, ware het niet dat de eigenaar van het pand, de NAM, stellig blijft volhouden dat het pand niet hersteld kan worden en helaas moet worden gesloopt. Ze willen het dan ook niet verkopen aan Marko en Mariska.

Omdat het om een monumentaal pand gaat is het zeer onwaarschijnlijk dat de NAM een sloopvergunning krijgt. Volgens Mariska willen ze dan gewoon wachten totdat het pand vanzelf in elkaar stort. De NAM was zelf niet bereikbaar voor commentaar.