112

Kopstukken No Surrender opgepakt

Arrestatieteams hebben dinsdagochtend bij invallen in Den Haag en Pijnacker twee kopstukken van motorclub No Surrender opgepakt. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij een liquidatiepoging in Ridderkerk waarbij in november een veertigjarige Hagenaar werd neergestoken.

De arrestanten zijn een 34-jarige man uit Pijnacker en een 51-jarige man uit Den Haag. Het gaat volgens de politie om de president en de ’sergeant at arms’ van de chapter West-Coast in Den Haag. Daarnaast hield de politie op verdenking van betrokkenheid in deze zaak dinsdagochtend ook nog een 31-jarige man in Breda aan.

De steekpartij op 7 november had plaats in een huis aan de Tinstraat in Ridderkerk. De politie vond op de locatie een laboratorium waar illegale medicijnen en anabole steroïden werden gemaakt. De drie arrestanten worden verdacht van betrokkenheid bij dit laboratorium.

De politie heeft dinsdagochtend ook een aantal panden doorzocht. Dat gebeurde op de adressen van de verdachten en op drie andere plaatsen. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

De politie had kort na de steekpartij al drie verdachten opgepakt, maar die bleken niets met de steekpartij te maken te hebben.

ANP