Lifestyle & Entertainment

Keukenhof opent met nieuwe entree

Vanaf donderdag kunnen mensen weer acht weken lang genieten van de Keukenhof in Lisse. De internationale trekpleister is dit jaar in de ban van honderd jaar ‘Dutch Design’, met bloemenontwerpen die zijn geïnspireerd op werken van kunstenaars als Mondriaan en Rietveld.

Zo is er een bloemenmozaïek van 250 vierkante meter met de bekende kleurige vlakken van Mondriaan. Om het mozaïek het hele voorjaar in bloei te houden, zijn de 80.000 bloembollen in twee lagen geplant: tulpen, blauwe druifjes (muscari) en krokus. In totaal zijn dit jaar 7 miljoen bollen geplant.

Fonkelnieuw is de entree van het bloemenpark, gebouwd onder architectuur van Mecanoo uit Delft. Het gebouw en de verdere toegang naar de tuinen zijn ruimtelijk opgezet om de toestroom te versoepelen. Dat is ook hard nodig want de afgelopen jaren ontving de Keukenhof telkens meer dan een miljoen mensen uit binnen- en buitenland.

De tentoonstelling is in 1949 opgezet ter promotie van de Nederlandse sierteeltsector. In 1950 konden mensen voor het eerst naar de Keukenhof.

Zondag 21 mei gaat de Keukenhof dicht.