Politiek

'Stem van NL maakt verschil bij verkiezingen'

Het nieuwe eenmalige SBS-programma De Stem van Nederland kan het verschil maken bij de aankomende Tweede Kamerverkiezingen in maart. Dat zegt spindoctor Kay van de Linde in een interview met het AD.

“Ik zou alle politieke partijen adviseren hier zeer serieus mee om te gaan, want dit programma kan de zwijgende meerderheid aanspreken”, aldus Van de Linde.

In Stem van Nederland worden de belangrijkste thema’s door vijf SBS6-gezichten besproken met de mensen in het land. De BN’ers leggen vervolgens de vragen die er spelen aan de lijsttrekkers van de politieke partijen voor. De uitzending wordt gepresenteerd door Sandra Schuurhof, Marlayne Sahupala en Selma van Dijk.

Onderzoek

Maurice de Hond heeft in opdracht van Hart van Nederland onderzocht wat voor de burgers de vijf belangrijkste thema’s zijn met het oog op de verkiezingen van 15 maart. Dat bleken criminaliteit, immigratie, gezondheidszorg, ouderenzorg en sociale zekerheid te zijn. Elk thema wordt ‘geadopteerd’ door een bekend SBS6-gezicht: Lucille Werner (criminaliteit), André van der Toorn (immigratie), Patty Brard (gezondheidszorg), Rob Geus (ouderenzorg) en Kees Tol (sociale zekerheid).

Kloof

Lukt het de SBS6-gezichten om de kloof te dichten en verandert dit iets aan het stemgedrag van de mensen in de studio en van de kijker thuis? Wat is straks de Stem van Nederland?

Stem van Nederland wordt gemaakt door de redactie van Hart van Nederland en is woensdag 8 maart te zien om 20.30 uur op SBS 6.