Dieren

Huis half afgebroken vanwege kat in spouwmuur

Aan de Michiel de Ruyterstraat in Ter Heijde wordt een deel van de muur van een woning afgebroken om kat Kenzo te redden. Het dier zit waarschijnlijk vast tussen de spouwmuren.

De kat zit daar al sinds zondagmiddag. Die dag kwam de brandweer langs om het dier te redden. Tevergeefs: het lukte de mannen niet om Kenzo te vinden. Daarom is er dinsdag een aannemer bijgehaald. Die heeft een steiger geplaatst, een deel van het dak en de zijkant van de nok verwijderd en een gat in het pand gemaakt.
De brandweer is ook dinsdag weer van de partij en probeert met een warmtelamp het beest te traceren. Inmiddels is ook de dierenambulance ingeschakeld in de hoop dat zij kat Kenzo tevoorschijn kunnen toveren.

Gelokaliseerd

Volgens een van de agenten ter plaatse is het dier gelokaliseerd en leeft hij nog. De brandweer probeerde dinsdagavond vanaf de hoogwerker via het gat in het dak Kenzo uit de spouwmuur te ‘hengelen’, maar deze actie had niet het gewenste effect.
p>De spouw is wel open. De brandweer bevestigt dat het dier zich nu vrijelijk kan bewegen. De politie verwacht dat de poes vannacht, als het weer stil en rustig is, zelf de muur uit komt.