Gezondheid

Johan Vlemmix drie dagen in reuzenrad voor MS-patiënte

De bekende oranjegek Johan Vlemmix gaat voor een nieuw wereldrecord. De komende drie dagen verblijft hij in het reuzenrad van Scheveningen om met 58 uur het record ‘verblijven in een attractie’ te verbreken.

Maar zijn belangrijkste doel is zoveel mogelijk geld ophalen voor de behandeling van MS-patiënte Anita.De 48-jarige Anita Smeets heeft een progressieve vorm van multiple sclerose (MS).

Ze denkt dat een behandeling in Spanje met de experimentele stamceltherapie voor haar letterlijk van levensbelang kan zijn. Er is maar liefst 80.000 euro nodig.

Om aan dat bedrag te komen heeft Anita een stichting opgericht, keepanitawalking.nl. Ze hoopt dat zoveel mogelijk mensen geld doneren. Op die manier wil ze ook andere mensen die in hetzelfde schuitje zitten kunnen helpen.

Ondertussen zit Johan Vlemmix hoog en droog in het reuzenrad. De eerste uren werd hij wel een beetje misselijk van het geschommel en gedraai. Hij voelt zich een beetje zeeziek, maar heeft het er graag voor over.

Hij is in de twee gondels die hij tot zijn beschikking heeft ook van alle gemakken voorzien. Eentje is ingericht als gezellige woonkamer. De andere gondel doet overdag dienst als fitnessruimte en fungeert ‘s nachts als slaapkamer.

Aanstaande vrijdag om 20.00 uur is de recordpoging voorbij. Dan wordt ook bekend hoeveel geld er is opgehaald.