112

'In zo'n situatie had dit ons allemaal kunnen overkomen'

Albert K. en zijn vriendin valt niet te verwijten dat zij een overvaller hebben gedood in Arnhem, afgelopen week. Dat zegt de advocaat van de vrouw, Jori Schadd.

“Het is natuurlijk aan de rechter om te oordelen of mijn cliënte te ver is gegaan”, vertelt Schadd. “Maar als je in zo’n hevige emotie bent. Met zoveel stress en zoveel paniek. Wetende dat je kinderen nog thuiszitten en denkend dat je vriend is doodgeschoten. Dan ben je in zo’n paniek. Dat had ons denk ik allemaal kunnen overkomen als wij in die situatie hadden gezeten.”

Albert had een Rolex-horloge te koop aangeboden op Marktplaats. De vermeende koper komt op de desbetreffende donderdagavond niet opdagen. Later op de avond gaat de deurbel en een vriend van het stel doet open.

De overvaller begint op dat moment direct wild op zich heen te schieten en het stel slaat op de vlucht. Buiten houden ze een busje aan om te vluchten. Ze zien op dat moment de overvaller die op het busje begint te schieten.

K. rijdt vervolgens op de overvaller in en zou daarna nog een keer achteruit over hem heen zijn gereden. De 46-jarige overvaller, zonder vaste woon- of verblijfplaats, overlijdt aan zijn verwondingen. Het stel wordt aangehouden, maar de vrouw komt na twee dagen alweer op vrije voeten.