112

Hondsbrutale overvallers jagen woonarkbewoner stuipen op het lijf

Dieven hebben het afgelopen weekend geprobeerd in te breken op de woonboot van Martijn Oomes uit Amsterdam. Toen hij ‘s nachts een geluid hoorde en een kijkje wilde nemen kraakte plotseling zijn voordeur in desponningen.

Martijn bedacht zich geen moment en wierp zich op de deur. Op die manier heeft hij minutenlang geworsteld om de onbekende inbrekers letterlijk buiten de deur te houden.

Op het moment van de aanval lagen de twee jonge kinderen van Martijn ergens anders op de boot te slapen. Met dat in zijn achterhoofd vocht hij als een leeuw. Zelfs toen hij met de meldkamer van de politie aan de lijn hing, gingen de brutale boeven door met het forceren van de deur. Pas toen de sirenes klonken gingen de boosdoeners er vandoor.

De politie bevestigt het verhaal van Martijn. Een team rechercheurs onderzoekt de zaak. Mensen die in de nacht van vrijdag op zaterdag rond twee uur iets verdachts hebben gezien bij de woonboten aan de Stadhouderskade bij de Heineken Brouwerij in Amsterdam worden verzocht contact op te nemen met de politie.