112

Herstelwerkzaamheden in volle gang na explosie Veendam

Een dag na de explosie in een appartementencomplex in Veendam is de rust langzaam wedergekeerd. Beschadigde huizen worden hersteld en de omgeving opgeruimd, terwijl de politie onderzoek doet naar de oorzaak van de explosie. Daarover is tot dusver niets bekend.

Ook de gemeente kan nog niets kwijt over de staat van de overige appartementen aan de Julianalaan. Zo’n dertig bewoners van het rechter gedeelte van het gebouw kunnen sinds de explosie hun huis niet in, het linker gedeelte van het gebouw is nog bewoonbaar. De gemeente hoopt later vandaag – vooral met het oog op de gedupeerde inwoners – met meer informatie te komen.

Mevrouw Schiphuis is een van de bewoners die gisteren wakker schrok van de explosie in het complex pal tegenover haar woning. “Het was een enorme knal, gevolgd door glasgerinkel. Mijn huis heeft veel schade; van de ruiten tot de dakpannen. Hopelijk is het hersteld voordat er regen valt”, aldus de bewoonster.

Bij de explosie gisterochtend vroeg kwam de bewoner van het appartement, een 37-jarige man, om het leven. Drie mensen raakten lichtgewond. De man was psychiatrisch patiënt en onder behandeling bij het psychiatrisch centrum van Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Zijn dood is reden voor intern onderzoek, bevestigde het UMCG na berichtgeving door RTV Noord. Daarnaast is de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) ingelicht.