Grote dankbaarheid richting veteranen op Veteranendag

Zaterdag worden zo’n 115.000 veteranen bedankt voor hun inzet in dienst van de vrede. Al onze manschappen krijgen de erkenning en waardering die ze verdienen.

Er worden niet alleen veteranen in het zonnetje gezet vanwege hun diensten in het leger, maar ook vrouwen en mannen die thuis de steun en toeverlaat waren voor hun partners in het veld. Marja van den Boogaard is zo iemand die vandaag de ‘Anjer speld voor het thuisfront’ ontvangt voor de steun richting haar man en vader, beide zeer gewaardeerde veteranen.

De organisatie heeft gemeld dat de Nederlandse Veteranendag in Den haag zaterdag in totaal ruim 90.000 bezoekers heeft getrokken. De Hofstad was de dertiende keer het decor voor de Veteranendag. Op het Haagse Malieveld was een groot festivalterrein ingericht, waar veel belangstellenden op af kwamen. Ook was er veel belangstelling voor het traditionele defilé dat door koning Willem-Alexander in de binnenstad werd afgenomen.

Ridderzaal

Eerder op de dag was er een bijeenkomst in de Ridderzaal, waar de koning, premier Mark Rutte en minister van Defensie Jeanine Hennis Plasschaert aanwezig waren. Hennis benadrukte in een toespraak dat vrijheid geen vanzelfsprekendheid is. Aan enkele militairen uit verschillende generaties kende de minister een medaille toe.