112

Winkelcentrum Nijmegen verwoest door brand

In winkelcentrum Weezenhof in Nijmegen heeft maandagnacht een grote brand gewoed. De brand ontstond in een leegstaande supermarkt en sloeg vervolgens via het dak over naar diverse andere winkels waaronder een stomerij en een slagerij.

Rookwolken waren tot ver in de omgeving te zien. De brandweer adviseerde omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden. De naastgelegen Prins Clausschool bleef uit de rook maar wordt door de brandweer geïnspecteerd voordat de school opengaat. Rond 06.45 uur was de brandweer het vuur meester. Wel zal er de hele ochtend nog nageblust moeten worden.

De brandweer kreeg rond 01.45 uur de melding binnen van een uitslaande brand. Omwonenden belden 112 en inbraakalarmen gingen af. De politie ging daarop poolshoogte nemen en seinde de brandweer in. Die stuurde vervolgens meteen groot materieel naar het winkelcentrum. De brand richtte veel schade aan, maar een grote Lidl-supermarkt in hetzelfde centrum kon behouden worden. Er is volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio wel enige rook- en waterschade maar de winkel kan snel weer open.

Bij de brand kwamen afgezien van de rook geen schadelijke stoffen zoals asbest vrij. Niemand raakte gewond.


http://www.kijk.nl/video/IjSlOoQYmuU8?autoplay=0