112

Goederentrein met LPG ontspoord bij Nieuwdorp

Bij Nieuwdorp in Zeeland is maandagavond een goederentrein ontspoord. Meerdere hulpdiensten zijn uitgerukt naar de Frankrijkweg, waarbij de omgeving is afgezet.

Daar is omstreeks 23.20 uur één van de twintig wagons van de trein op zijn kant gevallen en één wagon naast het spoor gelopen. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) is er geen lekkage en geen explosiegevaar.

Het gaat om een goederentrein met twintig wagons die LPG bevatten, zo heeft de Veiligheidsregio na onderzoek laten weten. Er zijn geen gewonden gevallen bij het incident.

De politie en de Inspectie voor Leefomgeving en Transport onderzoeken hoe de trein heeft kunnen ontsporen. Daarom blijft de goederentrein voorlopig staan. Die vormt volgens de Veiligheidsregio geen gevaar voor de omgeving. Eveneens wordt er gekeken wanneer de Frankrijkweg weer open kan om het verkeer te laten passeren.

Op basis van het onderzoek wordt een plan gemaakt hoe en wanneer de goederenwagons worden geborgen.

Berging

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland zal dinsdag rond 16.00 uur een begin worden gemaakt met het optakelen van de twee ontspoorde goederenwagons. Daarnaast moeten ook de rails worden gerepareerd. De hele afhandeling van het incident zal daarom nog de komende 24 uur in beslag nemen. De Frankrijkweg in Nieuwdorp zal gedurende de hele operatie afgesloten blijven. Er is een omleidingsroute en zijn verkeersregelaars.