112

GEZOCHT: Wat is er met Cassandra gebeurd?

Het is nog altijd een raadsel wat er met Cassandra van Schaik uit Almere is gebeurd. De dood van het 17-jarige meisje is na tien jaar nog altijd onopgelost.

De politie zit met een aantal cruciale vragen die nog niet zijn beantwoord. Waar zijn haar telefoon en paspoort en wie waren de twee lichtgetinte mannen die haar meenamen? Zowel de politie als Cassandra’s broer Benny hopen dat er eindelijk iemand gaat praten. Zodat de zaak toch opgelost kan worden.

“Het zou veel voor mij en mijn ouders betekenen als er een dader wordt opgepakt”, vertelt Benny. “Je wilt natuurlijk weten wat er is gebeurd die nacht. Zodat we het misschien een plekje kunnen geven.”

De teamleider van de recherche is ook nog steeds met de zaak bezig. “Iedereen kan zich wel voorstellen dat de dood van een tienermeisje iets anders is dan een afrekening in het criminele milieu”, ligt Folkert van Dekken toe. “Moet je je voorstellen dat een meisje van 17 uitgaat en niet meer thuiskomt. Drie weken later wordt ze aangetroffen in de plassen.”


‘Iemand moet deze mannen kennen’

– Folkert van Dekken, recherche


Cassandra van Schaijk ging op 24 maart 2007 naar een hardcorefeestje in Almere. Ze vertrekt om 03:30 uur richting huis, maar ze mist de bus. Terwijl ze op de volgende bus wacht, raakt ze in gesprek met twee mannen met wie ze later meegaat. Daarna wordt niets meer van haar vernomen.

Drie weken later wordt het levenloze lichaam van Cassandra teruggevonden in de Noorderplassen. Sindsdien is de politie al op zoek naar de twee mannen, maar zonder resultaat. Een van de twee is wel vastgelegd op een bewakingscamera, maar verder dan dat is de politie niet gekomen. hier boven in beeld op een bewakingscamera te zien is.

Beloning van 10.000 euro voor gouden tip

“Ik kan met niet voorstellen dat niemand deze twee mannen kent. Er moeten in ieder geval vrienden of familie zijn. Mocht je ze kennen, meld je dan alsjeblieft”, vertelt de politie. De politie looft een beloning van 10.000 euro uit voor de gouden tip.

Heb je meer info over de zaak, of herken je (een van) de mannen? Neem dan contact op met de politie via de Opsporingstiplijn op 0800 – 6070. Anoniem tippen kan ook, via Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000.