GEZOCHT: Overval op bejaarde vrouw

De politie vraagt dinsdag aandacht voor een overval op een hoogbejaarde vrouw.

Op een woonboot aan de Vreelandseweg in Loenen aan de Vecht woont een 93-jarige vrouw op zichzelf. In de nacht van 20 op 21 november 2016 wordt ze rond 04.00 uur wakker en gaat naar het toilet, onderweg daar naartoe wacht haar een hele nare verrassing.

Ze loopt een inbreker tegen het lijf. Een man die zich direct zeer agressief gedraagt. Hij scheldt de bewoonster uit en dwingt haar terug te gaan naar haar slaapkamer. Hij maakt een aantal sieraden en een blauwe handtas met daarin onder meer twee bankpassen buit. Onder bedreiging van een stok vraagt hij de vrouw om haar pincodes.

De inbreker gebruikt de bankpassen direct daarna. Even na 05.00 uur diezelfde nacht pint hij een bedrag bij een ING-filiaal in Weesp aan de Buitenveer. Een kwartier later doet hij hetzelfde in Diemen, bij de ABN AMRO-bank aan het Wilhelminaplantsoen.

Signalement

Van beide pin-momenten zijn bewakingsbeelden. Te zien is dat de man een baardje heeft en in zijn rechteroor een oorbel draagt. Ook lijkt hij vlak bij zijn oor een tatoeage te hebben.

Vermoedelijk komt de dader uit Loenen of omgeving. De woonboot van zijn slachtoffer ligt verscholen in het groen. Hij kende waarschijnlijk de omgeving en wist misschien zelfs dat de oudere vrouw alleen woont.

De politie verzoekt iedereen die de man herkent of andere informatie over de zaak heeft, om contact op te nemen. Dat kan via de Opsporingstiplijn op 0800 – 6070 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000.