112

Transgender urenlang gegijzeld: 'Dit mag niemand meer overkomen'

De 56-jarige transgender Jessica werd eind februari urenlang vastgebonden en ernstig mishandeld. Ze doet haar verhaal nu bij Hart van Nederland, omdat “dit niemand meer mag overkomen.”

Het is überhaupt al een wonder dat Jessica die traumatische dag nog kan navertellen. Eind februari werd ze door een groep mannen vastgebonden in een parkeergarage. Ze werd urenlang gegijzeld en zwaar mishandeld. Ze ging er eigenlijk al vanuit dat ze haar ook van het leven zouden beroven.

Inmiddels zijn we zo’n twee maanden verder. De politie heeft dankzij grondig recherchewerk vijf personen aangehouden. Op 11 april werden de eerste drie mannen aangehouden, een 28-jarige uit Nieuwegein, een 33-jarige uit Geldrop en een 33-jarige uit Reusel. Op 20 april volgende de arrestaties van een 24-jarige Culemborgse man en een 25-jarige vrouw uit Bladel. Zij worden allen verdacht van onder meer poging tot doodslag.

Transseksueel

Volgens Jessica heeft het feit dat ze transseksueel is, een rol gespeeld. “Daarom wil ik mijn verhaal doen. We zijn in Nederland nog heel ver verwijderd van de acceptatie van homo’s en transseksuelen.”

Ze benadrukt hierbij dat het ook geen probleem is dat, zoals velen beweren, vooral bij allochtone Nederlanders leeft. Degenen die haar zo ernstig hebben toegetakeld waren autochtonen. Iets wat ze in het verleden ook al eens had gemerkt. Toen ze ermee werd gepest. “Het zijn niet de Marokkanen of Turken, die zijn juist positief. Ik heb vooral problemen met oer-Hollandse mannen.”