Ajax-fans aangevallen met messen en vuurwerk

Fans van Ajax zijn woensdagavond in Warschau belaagd door hooligans van Legia Warschau. Hierbij is een bar met de grond gelijk gemaakt.

Tientallen gemaskeerde hooligans van Legia, ook wel ultra‘s genoemd, bekogelden een bar met stenen. In de bar waren fans van de Amsterdamse voetbalclub in verband met het Europa League-duel van donderdag tussen Legia en Ajax.


Bericht gaat verder onder de video

http://www.kijk.nl/video/F66TXat7xFd0?autoplay=0


Het lukte de ultra’s om de bar binnen te komen. Daar werd vervolgens alles gesloopt en overal mee gegooid. Wonder boven wonder bleven de Ajax-fans ongedeerd.

De Poolse club staat bekend om de gewelddadige hooligans. Ze komen regelmatig in het nieuws omdat ze fans van de tegenstander of stewards in het stadion aanvallen. Ze richten ook vaak vernielingen aan als ze op bezoek zijn in een andere stad. Veel Ajax-fans durfden daarom al niet naar de hoofdstad van Polen af te reizen.

Buitenlandse Zaken laat weten dat medewerkers van de Nederlandse ambassade paraat staan voor, tijdens en na de Europa League-wedstrijd tussen Legia Warschau en Ajax. Ook houden zij nauw contact met de Poolse politie.