Opmerkelijk

School liet Esra (18) in Boedapest achter

De 18-jarige Esra Toprak kan er nog altijd niet over uit, hoe kon de begeleiding haar achterlaten op het vliegveld in Boedapest? Wat begon als een leuke werkweek in Hongarije, eindigde in een nachtmerrie voor de studente marketing aan het ROC van Twente.

Met een groep van veertig leerlingen van de school in Hengelo waren ze een hele week in Hongarije geweest. Afgelopen vrijdag stond ze in haar eentje bij de laatste controle voor ze aan boord mochten van het vliegtuig terug naar Nederland. “De rest stond al verderop, maar ik kon mijn identiteitskaart niet vinden. Geen van de vijf begeleiders maakte aanstalten om bij mij te blijven. Ik raakte ervan in paniek.”. Haar schoolgenoot Joel Moes stond er tussenin en kon Esra niet aan haar lot overlaten. Hij besloot om bij Esra te blijven.

De identiteitskaart van de Haaksbergse bleek achteraf te zijn blijven liggen bij de controle van de handbagage. Daar is haar tas waarschijnlijk omgevallen op de lopende band en zo verloor ze haar pasje. Gelukkig heeft het luchthavenpersoneel hem terug kunnen vinden en konden ze uiteindelijk met een volgende vlucht toch naar Amsterdam vliegen.


Bericht gaat verder onder de video

http://www.kijk.nl/video/dEfHup65r0of?autoplay=0


Daarvoor moest Joel wel zijn spaargeld gebruiken om nieuwe tickets te kopen. Beide scholieren zijn ontstemd over het handelen van de begeleiders, want niemand wist of ze wel de financiële middelen hadden om een nieuw ticket te kunnen kopen.

Tot nu toe heeft de school, noch aan Esra, noch aan Joel, excuses aangeboden. Wel zijn er familieleden van de twee leerlingen op school geweest voor een gesprek met de schoolleiding. Maar zo geeft Joel aan: “Ze moeten óns excuus maken, wij stonden daar samen op het vliegveld in Boedapest, niet mijn ouders.”