112

Vijf arrestaties voor doodschieten Sirwan (24) uit Oostburg

Vijf mannen zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een fatale schietpartij vrijdagavond. Dat laat de politie zondag weten.

De 24-jarige Sirwan Kassan uit Oostburg wordt op vrijdagavond midden in café De Drie Musketiers doodgeschoten. Hulpverleners proberen hem nog te reanimeren, maar dat mag niet meer baten. Sirwan overlijdt ter plekke aan zijn verwondingen.

De eerste drie mannen zijn zaterdag aangehouden. ‘s Middags wordt de eerste verdachte aangehouden, een 20-jarige man uit Zoetermeer. Hij wordt door een arrestatieteam van de politie klemgereden op de Tractaatweg in Axel.

Gemeld op bureau

Een paar uur later wordt op de Maaidijk in Oostburg een 19-jarige man uit Breskens opgepakt. De derde verdachte, een 27-jarige man uit Breskens, meldt zich even voor middernacht op het politiebureau in Terneuzen.

Zondag zijn de vierde en vijfde verdachte aangehouden. In Etten-Leur heeft een arrestatieteam een 16-jarige jongen uit Groede opgepakt. Verder is een 21-jarige man uit Breskens opgepakt in zijn woonplaats.

Herdenking

Het nieuws van de drie arrestaties komt op dezelfde dag dat Sirwan wordt herdacht door zijn vrienden en familie. Bekenden van hem komen zondagmiddag bij elkaar om hem te gedenken. Daarna volgt om 19:00 uur een stille tocht die begint bij Café De Drie Musketiers.

Beeld: Provicom