'Familiedrama oorzaak voor dood echtpaar Dishoek'

De man en de vrouw die donderdag dood werden gevonden in een bosperceel bij het Zeeuwse dorp Dishoek leefden al lange tijd met elkaar in onmin. Het afgelopen jaar heeft de vrouw meerdere meldingen gedaan van huiselijk geweld en mishandeling door haar man. De politie houdt rekening met een familiedrama.

Hoogst waarschijnlijk heeft de een van de twee de ander doodgeschoten en vervolgens de hand aan zichzelf geslagen.

Het is een echtpaar uit Middelburg, een 43-jarige man en een 39-jarige vrouw. De politie denkt dat ze elkaar woensdag hebben ontmoet en naar de Verlengde Dishoekseweg zijn gegaan. Daar ontdekte een passant donderdag hun lichamen. Ze zijn door geweld om het leven gekomen. Wat zich precies heeft afgespeeld, moet verder politieonderzoek uitwijzen.

,,Op het adres was gedurende een langere periode sprake van overlast”, aldus de politie vrijdag. De man kreeg ook tot twee keer toe korte tijd een huisverbod opgelegd. ,,Diverse hulpverleningsinstanties waren bij het gezin betrokken om hulp te bieden. Het echtpaar besloot steeds toch samen verder te gaan.”

Voor de vijf kinderen van het echtpaar is opvang geregeld. Twee kinderen zijn minderjarig.

De omgeving van de woning van het gezin aan de Tamariskenlaan werd donderdag afgezet voor politieonderzoek. Agenten ontdekten in het huis een nepwapen, bijna niet van echt te onderscheiden.