Bewoner spoorloos na enorme brand Exloo

In het Drentse Exloo zijn woensdagnacht de Turv Exloo Distillery, een schuur en woonboerderij in vlammen opgegaan. Het vuur sloeg meters hoog uit de gebouwen. De eigenaar van het pand wordt nog vermist.

Met de beide bewoners van het pand kregen de hulpdiensten gedurende de nacht geen contact. De vrouwelijke bewoner heeft zich inmiddels gemeld, zij was niet thuis toen de brand uitbrak, zo meldt de politie. Van de man is echter nog geen spoor. Donderdag zet de brandweer de zoektocht naar de man voort. Vooralsnog heeft de politie de locatie bestempeld als plaats delict. Er waren al langere tijd spanningen tussen de eigenaren van de Turv Exloo Distillery en inwoners van het dorp. Recent werd het bedrijf nog beklad met de tekst ‘Ik vertrek’. In het televisieprogramma werd het gezin gevolgd in hun reis naar Normandië. Omwonenden zeiden tegen RTV Drenthe dat alle panden ongeveer tegelijkertijd in brand lijken te zijn gevlogen. De politie is bekend

Burgemeester Jan Seton van Exloo is ter plaatse gegaan. De panden moeten vermoedelijk als verloren worden beschouwd. De distilleerderij deed ook dienst als evenementenlocatie en proeflokaal.

Turv Exloo Distillery is een project van ondernemer Mathieu Smakman. Het bedrijf bestond nog maar net twee jaar. Overigens staat Turv ook al weer te koop voor zo’n drie miljoen euro.

Redactie/ANP

Beelden: Persbureau Meter