Derde slachtoffer lawine Valfréjus gevonden

Het derde Nederlandse slachtoffer van de lawine in het Franse Valfréjus is zondag gevonden. Dat bevestigt Marcus Schlatmann, directeur van het skigebied. Twee pistewachten gingen op eigen initiatief met hun speurhond op pad en vonden de student onderaan de lawine.

De drie behoorden tot een groep studenten uit Nijmegen, lid van de christelijke Nijmeegse Studentenvereniging Navigators. Ze waren op 8 maart buiten de officiële piste aan het snowboarden toen ze werden verrast door een lawine. De twee andere Nederlanders werden al eerder gevonden.

Volgens Schlatmann had het geregend, waarna de pistewachten op pad gingen. “Door de regen ontstaan gaten in de sneeuw, waar de lucht langs komt. Ze hoopten het slachtoffer daarom nu te vinden en de hond sloeg inderdaad aan.” Het lichaam van het derde slachtoffer is geborgen door de politie. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken is de familie ingelicht.

In de Nijmeegse Maranathakerk werd zondagochtend een eredienst gehouden voor de drie jonge mannen van 21, 22 en 25 jaar.

In de Franse Alpen hebben zich in maart veel lawines voorgedaan. Er waaide een föhn door onder meer Frankrijk, Italië en Zwitserland. Deze warme wind deed de temperaturen lokaal tot wel 20 graden stijgen. Daardoor is volgens experts de kans op lawines alleen maar groter geworden.

ANP