112

'De veiligheid in Amsterdam neemt toe'

In Amsterdam vond woensdag het persgesprek met de Driehoek plaats. Daarin maken politie, justitie en de gemeente bekend hoe het ervoor staat met de veiligheid in onze hoofdstad.

De gemeente concludeert dat het dit jaar wederom beter gaat met de veiligheid in de stad. Met name de ‘high impact crimes’, zoals straatroof en overvallen, zijn afgenomen. Het aantal overvallen lag bijvoorbeeld in 2010 nog op 570, dit jaar zijn dat er ‘slechts’ 170.

Wel zijn er zorgen over de toekomst. Doordat het aantal toeristen en inwoners in Amsterdam steeds verder toeneemt neemt ook de druk op politie en justitie toe. De gemeente hoopt daarom komende jaren verder te investeren in de stad.

Het gesprek met de Driehoek is mogelijk de laatste keer in deze samenstelling. Burgemeester Van der Laan liet onlangs in een openhartige brief weten dat bij hem uitgezaaide longkanker is geconstateerd. Hij liet daarin ook weten graag nog een poosje burgemeester te willen blijven maar een aantal van zijn werkzaamheden over te dragen aan andere leden van het college van B en W.