Gezondheid

Chermaine gezond na dubbele longtransplantatie

Chermaine Kwant lag drie maanden geleden op de intensive care door Pulmonale Arteriële Hypertensie, een progressieve aandoening in de longen. Er ontstond zo’n verhoogde druk in de longvaten, dat dit kon resulteren in hartfalen en uiteindelijk de dood. Doordat zij hoog urgent op de internationale wachtlijst stond, heeft ze een dubbele longtransplantatie ondergaan en gaat het nu wonderbaarlijk goed met haar.

“Zowel ik als mijn arts zijn ontzettend tevreden hoe het nu met mij gaat, maar ik besef me dat ik veel geluk heb gehad. Nu ik weer beter ben, heb ik de energie om geld in te zamelen voor meer wetenschappelijk onderzoek. Mijn doel is om het belang van donoren te blijven aanstippen”, aldus Chermaine.

In Nederland hebben zo’n 800 mensen de diagnose pulmonale arteriële hypertensie. Elk jaar komen daar rond de dertig nieuwe patiënten bij. Pulmonale arteriële hypertensie is een ongeneeslijke ziekte, die in verschillende vormen voorkomt.

Op 29 april is de ‘The Hague City Walk’. Samen met Annie (61 jaar en PH-patiënt) en vele andere #PHighters loopt Chermaine Kwant (30 jaar) de The Hague City Walk. Op deze manier willen zij geld inzamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar Pulmonale Arteriële Hypertensie, zodat deze verschrikkelijke ziekte ooit niet meer dodelijk en misschien zelfs te genezen is.

U kunt de PH stichting steunen door geld te doneren op rekeningnummer NL17RABO0129184640 t.n.v. Stichting PH Nederland, o.v.v. The Hague City Walk