Kringloopwinkel Wieringerwerf verwoest door brand

Kringloopwinkel Saartje in Wieringerwerf is donderdag verwoest door een zeer grote brand. Alle medewerkers en klanten bleven ongedeerd.

Iets voor 16.00 uur gingen de alarmbellen af in de meldkamer vanwege een brand bij de kringloopwinkel aan de Werfstraat. Al snel bleek het om een behoorlijke brand te gaan, de vlammen sloegen om zich heen en kwamen al gauw aan alle kanten uit de ramen.

Aangezien de winkel midden in een woonwijk staat, besloot de Veiligheidsregio Noord-Holland om noodscenario GRIP 2 af te kondigen. Dit betekent dat het incident een uitstraling heeft naar de omgeving. In totaal zijn de bewoners van veertig woningen geëvacueerd. Andere omwonenden werd aangeraden om ramen en deuren gesloten te houden en ventilatie uit te schakelen.

Iets voor 19.00 uur gaf de brandweer het sein ‘brand meester’. Het nablussen duurt nog wel de hele avond. De eerste bewoners mochten toen ook weer terug naar huis. Om 20.30 uur kregen de laatste bewoners ook te horen dat ze weer terug naar huis mochten.

De oorzaak van de brand bij Saartje is nog niet bekend. Hier wordt onderzoek naar gedaan.