112

Brand in Lisse mogelijk aangestoken: bewoonster doet geen oog meer dicht

Een woning aan het Lisbloemplein in Lisse is vrijdagnacht flink is beschadigd door een brand. Het vuur is vermoedelijk aangestoken, vlak voor de slaapkamer waar de 7-jarige tweeling van bewoonster Ruth lag te slapen. Het drietal kon de woning op tijd verlaten, maar Ruth doet sindsdien geen oog meer dicht.

De brand ontstond doordat een bankje voor de woning vlam vatte, waarna het vuur kort daarna oversloeg naar de naastgelegen kinderkamer. Ruth en haar twee kinderen konden de woning op tijd verlaten. De brandweer, die snel ter plaatse was, had de vlammen al snel onder controle.

Door de stank die nog in het huis hangt slaapt Ruth met alle ramen open. “Maar telkens als ik dan licht zie, schrik ik me rot. Ik doe geen oog meer dicht”, vertelt de geschrokken bewoonster. Veel spullen, vooral van de kinderen, zijn door de brand verloren gegaan of onbruikbaar geworden. “Ik heb het niet breed. Ik zou niet weten hoe ik nu aan nieuwe spullen voor de kinderen moet komen.” Door onduidelijke redenen is de verzekering van Ruth onlangs stopgezet.

Volgens de politie is de toedracht van de brand onduidelijk. Ze zijn op zoek naar getuigen en sluiten brandstichting niet uit.

http://www.kijk.nl/video/rlxK6MVIaBYd?autoplay=0