Sport

'Borussia Dortmund in shock na gerichte aanslag op selectie'

De voetballers van Borussia Dortmund zijn in shock, na drie explosies bij hun bus eerder op dinsdagavond. Ze wisten niet wat hen overkwam op weg naar hun stadion om daar de kwartfinale tegen AS Monaco in de Champions League te spelen. De Duitse politie gaat nu uit van een gerichte aanslag op de selectie van de club.

De ontploffingen beschadigden de bus op drie plekken; enkele ruiten sneuvelden. De wedstrijd werd afgelast om veiligheidsredenen en naar woensdag verplaatst.

De politie weet nog niet wat de oorzaak van de explosies is of wie er verantwoordelijk voor is. Het enige wat de politie vrij zeker weet is dat de explosieven in een heg op de route van de spelersbus waren verstopt.

Speler Marc Bartra van Borussia Dortmund raakte gewond door rondvliegend glas en moest in het ziekenhuis worden behandeld. ,,Ik zat naast hem op de achterste rij in de bus”, zei Roman B├╝rki, keeper van de Duitse voetbalclub, tegen de Zwitserse krant ‘Blick’. ,,De bus reed de hoofdstraat op, toen er een enorme knal te horen was. De spelers gingen daarna snel op de grond in de bus liggen. Daarna volgden nog twee knallen, maar verder raakte niemand gewond.”

Op social media betuigen veel clubs hun steun aan Borussia en speler Bartra. ,,Onze steun gaat uit naar Marc Bartra en iedereen van Borussia Dortmund”, twittert FC Barcelona. ,,Houd jullie sterk”, is de boodschap van het Belgische Anderlecht. Ook in Duitsland is er steun. ,,You never walk alone”, twittert HSV.

Inmiddels is Borussia via Twitter een actie gestart om slaapplaatsen voor de fans van het Franse AS Monaco te vinden, zodat die tot woensdagavond in Dortmund kunnen blijven.