Gezondheid

Stichting Ambulance Wens is 'een geschenk uit de hemel'

Stichting Ambulance Wens bestaat tien jaar en dat moet gevierd worden. Maandagavond was in het Amsterdamse Theater Carré een benefietavond. Vrijwilligers en patiënten mochten genieten van een bijzonder samenzijn met tal van artiesten.

Voor oprichter van de stichting, Kees Veldboer, is het een bijzondere mijlpaal. “Met deze avond gaat een droom in vervulling. Samen met al onze vrijwilligers gaan we er een onvergetelijke belevenis van maken voor de patiënten.” De stichting vervult kleine en grote wensen van ernstig zieke mensen.

Een van die mensen is Anky de Jong. Zij heeft uitgezaaide borstkanker en zal niet meer genezen. Ze heeft een ligrolstoel en kan niet meer lopen of staan: “Ik ben stabiel, en door controles elk half jaar weten we hoe het ervoor staat. Dat is alles wat nog mogelijk is.”

Haar wens was om nog één keer te douchen. Het lijkt zo simpel, maar voor Anky was het al zes jaar geleden dat dat was gebeurd. Een vriendin van haar had haar opgegeven bij Stichting Ambulance Wens. “En toen werd ik opgehaald en naar een zomerhuisje gebracht. Dat douchen was een weldaad, een fantastische dag. Dat mensen dat voor je over hebben, dat is iets heel bijzonders voor mij. Een geschenk uit de hemel.”