Opmerkelijk

Bewoners serviceflat woest: 500 euro boete voor 'illegale' maaltijd

In een serviceflat in Groningen is een heuse voedselrel ontketend. Bewoners van de Vondelflat mogen het eten dat ze willen niet meer hebben, of ze riskeren een fikse boete.

De flat heeft een servicecontract getekend met Zinn. “Maar dat eten is totaal niet lekker en niet vers”, zegt de 94-jarige secretaris van de bewonersvereniging Abel van Santen. Ze halen hun eten daarom bij hun favoriete cateraar De Jacobijn.

Daar is de directie van de flat totaal niet van gediend. Ze dreigen met een boete van 500 euro per dag als ze hun maaltijden toch van die laatste partij af blijven nemen. Abel vindt dat onzin: “Alles in de flat was uit bezuinigingsoogpunt vrijgegeven; we mochten het allemaal zelf weten. Niet alleen het eten, maar ook de zorg. Dat lijkt de directie vergeten.”

De cateraar is al niet meer welkom in het gebouw. Met als gevolg dat de oudjes naar de parkeerplaats moeten afdalen om hun eten op te halen. “Het is toch te zot voor woorden dat de bewoners, toch in de herfst van hun leven, zich op hun leeftijd zorgen moeten maken over het eten dat ze willen eten”, klaagt Abel. Inmiddels hebben de rebellerende bewoners de eerste brief van een advocaat al binnen: 500 euro boete als ze worden betrapt met eten van buiten de deur.